A 2.b osztály honlapja

Programok, feladatok, fontos tudnivalók

Az emlősök jellemzői:

- általában négy lábuk van

- általában szőr fedi a testüket

- elevenszülők

- az anya tejjel táplálja kicsinyeit

- tüdővel lélegeznek

pl.: hód, őz, róka, nyúl, vakond. (Magyar példák!)

A madarak jellemzői:

- testüket toll fedi

- tojással szaporodnak

- két lábuk van

- két szárnyuk van

- csőrük van

- tüdővel lélegeznek

Pl.: galamb, rigó, gólya, fecske, sólyom.

Az ember érzékszervei a szem, a bőr, a fül, az orr és a nyelv. Fülünk a hallás érzékszerve. Segítségével érzékeljük a hangokat. Orrunk a szaglás, nyelvünk az ízlelés érzékszerve. Orrunkkal szagokat, nyelvünkkel a keserűsóssavanyúédes ízeket érzékeljük. A szem a látás érzékszerve. Segítségével érzékeljük a színeket, a dolgok alakját, formáját, a távolságokat. A bőr az egyik legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk. Bőrünk segítségével érezzük a hideget és meleget, a fájdalmat, nyomást és bőrünkkel tapintunk. Tapintással észleljük, hogy egy tárgynak milyen a szilárdsága, felülete és alakja.

Testünk fő részei: fej, törzs, végtagok(láb, kar).

 

A hét napjai, hétköznap és hétvége, napirend. 

Évszakok: 

Tavasz: Egyre többet süt a nap, egyre melegebb van, sokat esik az eső, egyre hosszabbak a nappalok. A madarak visszajönnek, az állatok felébrednek téli álmukból,  nyári bundát növesztenek, soknak ilyenkor születik meg a kicsinye, a virágok kibújnak, a fák levelet, virágot bontanak.

Nyár: Nagyon meleg van, sokat süt a nap, keveset esik az eső, érik a cseresznye, a szamóca, a barack, a dinnye, az állatok nevelik kicsinyeiket.

Ősz: Egyre rövidebbek a nappalok, hűvösebb lesz, sokat esik az eső, egyre kevesebbet süt a nap. A madarak elköltöznek, az emlős állatok téli, meleg bundát növesztenek, némelyik elmegy aludni. A fák levelei színesek lesznek, lehullanak.

Tél: Hideg van, esik a hó (ha esik..), befagynak a tavak, kevesebbet süt a nap; az állatokat etetjük, ha nem találnak élelmet, a fák kopaszak, kivéve az örökzöldek.

Hónapokat csak fel kell sorolni.

 

Élőlények jellemzői: szaporodnak, növekednek, lélegeznek, mozognak, táplálkoznak.

 

Ház körüli állatok: ló, tehén, disznó, juh, kecske, baromfi - amiket mi etetünk, gondozunk, de nem engedjük be a házba, lakásba.

Házi kedvenc: papagáj, aranyhörcsög, tengerimalac, lehet ide is mondani a kutyát, macskát. Mi gondozzuk, a házban vannak.

 

Vadon élő állatok (MAGYAR): őz, szarvas, vaddisznó, róka, borz, rigó, sas, gyík stb. Nem mi gondozzuk, bár télen etethetjük őket. ( Nem fogadom el az oroszlánt, zsiráfot stb. Magyar vadállatokat kérek!)

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 274
Heti: 958
Havi: 3 524
Össz.: 215 428

Látogatottság növelés
Oldal: Köri 05.04.
A 2.b osztály honlapja - © 2008 - 2017 - eotvos-jozsef-elso-b.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »